Podotherapie, Sportpodotherapie en Kinderpodotherapie

Voor iedereen is het belangrijk om prettig te kunnen bewegen. Een sporter is nog intensiever met bewegen bezig en dat stelt hogere eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. Als voeten niet optimaal (kunnen) functioneren, dan kunnen de knie, heup en rug ook verkeerd belast worden. Hierdoor kunnen de spieren en gewrichten in het lichaam niet goed samenwerken en dan is optimaal sporten ook niet mogelijk.

Je maakt je ongerust over het gebit van kinderen, ogen en andere delen van hun lichaam. Je leert kinderen wassen, tandenpoetsen, maar wat leren kinderen over hun voeten? De voeten, die steeds aan veranderingen onderhevig zijn en gedurende het gehele leven het lichaamsgewicht moeten dragen. Vele voetproblemen bij volwassenen vinden hun oorsprong in de kindertijd of zijn aangeboren. Regelmatig professionele aandacht door de gespecialiseerde kinderpodotherapeut en goede voetverzorging kan de kans op deze problemen op latere leeftijd verkleinen.

Een podotherapeut behandelt voetklachten en klachten die uit een verkeerde voetstand of -functie kunnen voortkomen, met betrekking tot het bewegingsapparaat, voor zowel het dagelijks leven als met sporten. Daarbij kan gedacht worden aan onderbeen-, knie-, heup- en (onder)rugklachten. (Voet)klachten kunnen bestaan uit acute en chronische pees- en spieraandoeningen, uit overbelasting van diverse structuren, maar uit ook huid- en nagelafwijkingen. Ook preventie en prestatieverbetering is een onderdeel van de sportpodotherapeut.

Het doel van de podotherapeut is niet alleen de klacht van de patiënt te behandelen, maar juist de oorzaak op te sporen en aan te pakken. Hiervoor wordt een uitgebreid onderzoek gedaan. De therapiemogelijkheden kunnen zeer divers zijn.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.sportpodotherapie.nl/