Manuele therapie / Psychologie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Voor wie?

Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Volwassenen en kinderen worden in de praktijk behandeld.

Vanaf de geboorte is het mogelijk om door een gespecialiseerde manueel therapeut te worden onderzocht en behandeld. Steven Bos is gespecialiseerd in het manueeltherapeutisch behandelen van baby´s en kinderen van alle leeftijden. U kunt dan denken aan baby´s met een voorkeurshouding, huilbaby´s en kinderen met wervelkolom- (bv. scoliose), voet- en andere gewrichtproblemen. Er wordt dan samengewerkt met andere behandelaars, waaronder kinderfysio- en podotherapeuten (zie www.dekindervoet.nl)

Combinatie Manuele Therapie en Psychologie

Manuele therapie kan door Steven Bos gecombineerd worden met mentale begeleiding of behandeling. Bij veel klachten van het houdings- en bewegingsapparaat spelen mentale of psychische problemen een rol, dit is niet van elkaar los te koppelen. Vaak is voor mensen de stap naar een psycholoog groot, zeker wanneer zij nog steeds lichamelijke klachten hebben en niet duidelijk is waar de oorzaak is van het ontstaan. Het lang aanhouden van klachten kan gepaard gaan met ziekteverzuim en het niet kunnen uitvoeren van huiselijke taken en sport.

Tijdens het eerste gesprek wordt gezamenlijk bepaald op welke wijze de problemen worden aangepakt. Dit kan een gecombineerde aanpak zijn maar ook alleen gericht op een psychologische of manueel therapeutische behandeling.

Meer informatie kunt u vinden op www.stevenbos4care.nl.